aaaaarte

Array ( [page] => 0 [year] => 2012 [monthnum] => 11 [name] => premis-pilar-juncosa-i-sothebys-2013 [category_name] => convocatoria [error] => [m] => [p] => 0 [post_parent] => [subpost] => [subpost_id] => [attachment] => [attachment_id] => 0 [pagename] => [page_id] => 0 [second] => [minute] => [hour] => [day] => 0 [w] => 0 [tag] => [cat] => [tag_id] => [author] => [author_name] => [feed] => [tb] => [paged] => 0 [meta_key] => [meta_value] => [preview] => [s] => [sentence] => [title] => [fields] => [menu_order] => [embed] => [category__in] => Array ( ) [category__not_in] => Array ( ) [category__and] => Array ( ) [post__in] => Array ( ) [post__not_in] => Array ( ) [post_name__in] => Array ( ) [tag__in] => Array ( ) [tag__not_in] => Array ( ) [tag__and] => Array ( ) [tag_slug__in] => Array ( ) [tag_slug__and] => Array ( ) [post_parent__in] => Array ( ) [post_parent__not_in] => Array ( ) [author__in] => Array ( ) [author__not_in] => Array ( ) [ignore_sticky_posts] => [suppress_filters] => [cache_results] => 1 [update_post_term_cache] => 1 [lazy_load_term_meta] => 1 [update_post_meta_cache] => 1 [post_type] => [posts_per_page] => 420 [nopaging] => [comments_per_page] => 50 [no_found_rows] => [order] => DESC )
  • aaaaarte en Twitter
Viernes, 18.10.2019


Premis Pilar Juncosa i Sotheby’s 2013
(Hasta el 31.06.2013 / 32.000 euros)

Por Redacción | 16.11.2012

PREMIS I BEQUES PILAR JUNCOSA I SOTHEBY’S 2013
______________________________________________________
Data límit de presentació de candidatures: 31 de juliol de 2013
Dotació, 32.000 euros
Consultau les bases a:
http://miro.palmademallorca.es

La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, seguint la voluntat dels seus fundadors, vol promoure i difondre els valors creatius contemporanis, ajudar a les joves generacions d’artistes en la seva formació i impulsar-los en el seu compromís d’innovació i recerca de nous camins de creació.

També vol col•laborar en el reconeixement del seu exemple creatiu i vital mitjançant projectes educatius, de creació i difusió que apropin l’art contemporani a la societat.

Per tot això, la Fundació convoca els següents premis i beques:

PREMI BIENNAL

Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s
Per a un projecte artístic d’art múltiple o seriat realitzat a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Està dotat amb 20.000 €.

6 BEQUES ANUALS:

Beca Pilar Juncosa a un projecte d’educació artística
El projecte ha d’estar relacionat amb el fons documental i artístic de la Fundació o amb qualsevol altre aspecte de la creació contemporània.
Dotada amb 4.000 € (1.200 € bruts per a l’artista i 2.800 € per a la seva realització a la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca)

Beca de residència, formació i participació a la Casa de Velázquez de Madrid.
Dotada amb 2.000 € per a cobrir les despeses de viatge, manteniment, etc. La Casa de Velázquez proporciona l’allotjament en la seva residència de Madrid així com l’ús d’un dels seus estudis i la participació en el seu programa d’activitats
Més informació a: www.casadevelazquez.org

Beca de residència, formació i participació a The Slade School of Fine Arts, University College, Londres.
Dotada amb 3.000 € per a cobrir les despeses de viatge, allotjament, etc. La Slade facilita l’ús d’un estudi i l’accés acordat als tallers i a altres activitats programades.
Més informació a: www.ucl.ac.uk/slade

2 beques Pilar Juncosa de Formació, Experimentació i Creació als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró:
Dotades amb matrícula gratuïta i 1.000 € per a assistir a un dels cursos d’obra gràfica programats per la Fundació als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró.
Més informació a: http://miro.palmademallorca.es

Beca de formació a un dels guanyadors del Certamen d’Art Gràfic per a Joves Creadors que organitzen la Calcografia Nacional, la Reial Casa de la Moneda, la Fundació CEIM i l’Associació Gremial d’Empresaris d’Arts Gràfiques i Manipulats de Paper de Madrid.
Dotada amb matrícula gratuïta i 1.000 € per a assistir als cursos que anualment organitza la Fundació als Tallers d’Obra Gràfica de Miró.
Més informació a: www.fundacióncasadelamoneda.org i http://miro.palmademallorca.es

Esperem que aquests ajuts siguin un instrument eficaç per a assolir els objectius fundacionals de promoure l’art contemporani tal com va ser el desig de Joan Miró creant un marc idoni per a la creativitat, la investigació, l’experimentació i l’educació artística.

Bases generals de participació

I. DOCUMENTACIÓ
Per a poder participar en la convocatòria és absolutament imprescindible enviar la següent documentació:
a) Sol•licitud de participació i acceptació expressa de les bases de la present convocatòria, emplenant el formulari adjunt.
b) Fotocòpia del DNI, passaport o carta de nacionalitat.
c) Curriculum vitae de l’autor o autors. Es podrà sol•licitar acreditació.
d) Un projecte, proposta o memòria (cada categoria detalla les condicions específiques).
e) Sinopsi de 10 línies com a màxim (tant per als premis com per a les beques).
L’esmentada documentació s’enviarà o lliurarà a mà degudament mecanografiada i redactada en català, castellà o anglès, agrupada en un únic dossier imprès (a més de CD).
En cas contrari el sol•licitant quedarà automàticament fora de la convocatòria.

Per a optar a més d’una possibilitat, s’haurà de presentar tota la documentació completa tantes vegades com projectes se seleccionin i en paquets separats.

II. TERMINI DE PRESENTACIÓ

El termini de presentació de tots els projectes expira el 31 de juliol de 2013.

III. LLIURAMENT: L’obra o la sol•licitud i la documentació es poden enviar per correu o lliurar a mà a la Fundació. En el primer cas, el mata-segells haurà de tenir data anterior o igual a la data d’acabament del termini de presentació, i si es lliura en persona, la data límit serà el mateix dia fins a les 14 h
S’haurà de lliurar un paquet únic dirigit a l’atenció de la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, amb la referència del premi o la beca a què es presenta. El remitent haurà de fer constar, de forma visible, el nom, la adreça postal i/o l’electrònica, i l’opció a què es presenta. El participant rebrà un justificant de recepció.

IV. Els suports admesos per a la presentació dels projectes i dossiers són, a més dels tradicionals (paper, maquetes, fotografia, etc.), CD o DVD, en qualsevol format de programari, Microsoft Office o de lliure lectura (PDF, Shockwave, etc.). Encara que s’ha d’enviar la informació primordial del projecte impresa. No s’admetran projectes que estiguin només en format digital.

V. La Fundació declina qualsevol responsabilitat en el deteriorament, parcial o total, o la pèrdua de les obres, els projectes o la documentació presentats al concurs que puguin produir-se, durant la seva tramesa a la Fundació, devolució o procés de selecció.

VI. La Fundació no es responsabilitza de la devolució dels projectes presentats. De fet, l’autor renuncia a la devolució del material presentat. Només es lliuraran aquells que es demanin en els 15 dies següents a la publicació dels premiats i a mà després de presentar DNI del titular o document escrit per aquell autoritzant la persona que el reculli.

VII. La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca nomenarà un jurat qualificat per a la selecció i la concessió del premi i beques convocats que es publicarà a la pàgina web de la Fundació http://miro.palmademallorca.es. El president del jurat no hi tindrà vot. Els jurats podran declarar deserta qualsevol de les categories.

VIII. Els jurats anunciaran els seus veredictes el dia del lliurament i aquests seran inapel•lables. Els jurats tindran plena capacitat i poder per a interpretar les presents bases. La Fundació comunicarà el seu veredicte per escrit o per correu electrònic als guanyadors i els resultats també seran publicats a la pàgina web de la Fundació.
L’acte de lliurament públic dels premis i beques se celebrarà al voltant del 12 d’octubre de 2013, amb motiu de l’onomàstica de Pilar Juncosa.

IX. A l’import econòmic, se li aplicarà el tipus de retenció establerta per cada país. El lliurament de l’import econòmic, tant del premi com de les beques, ve determinada a les respectives bases.

X. Els beneficiaris dels Premis i Beques Pilar Juncosa es comprometen a fer constar en tota exposició i difusió pública del material creat o obtingut, que han rebut el suport de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.

XI. L’execució dels projectes es pagarà l’any següent a la concessió.

XIII. La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca es reserva el dret d’exposició, edició i de difusió de l’obra produïda.

XIV. En cas d’incompliment de l’objectiu del premi o de la beca, el guardonat estarà obligat a tornar l’import lliurat per la FPJM.

PREMI BIENNAL PILAR JUNCOSA I SOTHEBY’S

En aquesta convocatòria, la Fundació Pilar i Joan Miró vol potenciar els projectes artístics vinculats als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró situats a la possessió del segle XVIII de Son Boter, adequada pel mateix artista per a aprofitar l’ús d’aquests espais com a tallers artístics i que, en l’actualitat, constitueixen un dels trets distintius de la institució.

El nostre objectiu és complementar l’oferta amb intervencions d’altres artistes contemporanis rellevants, deixant constància de la connexió de Joan Miró amb l’ampli espectre de sensibilitats artístiques contemporànies.

La Fundació vol donar suport i promocionar l’artista guardonat i que aquest es beneficiï del prestigi que l’obra de Joan Miró té al món sencer i el reconeixement internacional que això suposa.

Per això, la Fundació proposa una convocatòria de caràcter biennal per al Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s, que premiarà la producció d’un projecte artístic relacionat amb l’obra seriada o l’art múltiple en totes les seves possibles manifestacions (escultura, ceràmica, vídeo, fotografia, obra gràfica, etc.) i que pugui desenvolupar-se tot o en part als Tallers d’Obra Gràfica de Miró.

El jurat serà integrat per diferents experts en els àmbits de l’obra seriada: una persona designada per Sotheby’s, un expert aliè a la institució i tres membres de la FPJM, d’entre els quals la Direcció tindrà un vot de qualitat en cas que sigui necessari.

Dotat amb 20.000 €, repartits de la següent forma: 6.000 € com a premi per a l’artista i la resta per a la producció i exhibició del projecte.

Una vegada finalitzat el projecte, l’artista haurà de cedir a la Fundació, en concepte de donació, un exemplar complet del treball efectuat, que passarà a formar part del fons artístic de la col•lecció.

El jurat valorarà les propostes que destaquin per la seva qualitat, capacitat d’experimentació i innovació. També es tindrà en compte la claredat expositiva en la resolució del projecte, la viabilitat econòmica a la producció i la conservació de l’obra.

Requisits específics del premi:

a) Tramesa d’un dossier explicatiu del projecte (màxim de 10 folis DIN A4), on es detallin l’objecte, les característiques, l’interès i les raons de la seva elecció. També es tindrà en compte la concreció dels treballs i el procés a seguir, així com un estudi al més aproximat possible dels materials, els estris i la maquinària necessaris per al projecte.

b) Forma de pagament: Es lliuraran 6.000 € bruts en el moment de la concessió del Premi i els 14.000 € restants s’utilitzaran per a les despeses de la producció (materials per a l’edició, execució, exposició, etc.).

c) La temporalització, materialització i/o realització del projecte, condicions, mitjans utilitzats i el calendari de feina s’haurà de concretar amb suficient anticipació, d’acord amb la disponibilitat de l’artista i la programació dels tallers de la Fundació dins del període de l’any següent a la convocatòria.

d) L’artista premiat ha de ser autònom en el treball a desenvolupar. La Fundació aportarà a la realització del projecte les infraestructures disponibles, el material bàsic necessari per a la seva execució i el seguiment per part de l’equip tècnic.

BEQUES ANUALS PILAR JUNCOSA

Beca Pilar Juncosa per a un projecte d’educació artística

A fi d’apropar l’art contemporani a tots els sectors ciutadans, així com difondre l’exemple creatiu i vital de Joan Miró, aquesta Fundació reserva una de les seves beques per a un projecte d’educació artística.

El projecte ha de focalitzar-se entorn de les arts visuals i es durà a terme a la mateixa Fundació.

La dotació per a aquesta beca és de 4.000 € en total: 1.200 € per al disseny i la concepció del projecte (que seran lliurats en el moment de la seva concessió), i 2.800 € per a la seva realització a la Fundació, incloent les despeses de viatge, dietes, allotjament, la producció del taller i la dinamització d’aquest.

L’esmentat projecte ha de promoure i motivar l’acostament d’un sector de públic específic (professorat, nins, joves, adults, persones grans, discapacitats, etc.) a l’art contemporani. Els projectes educatius poden estar relacionats amb el fons documental i artístic pertanyent a la Fundació o amb qualsevol altre aspecte de la creació contemporània. En valorar les propostes, el jurat tindrà en compte la viabilitat dels projectes d’acord amb la infraestructura, l’organització i l’equip educatiu de la Fundació.

Requisits específics:

a) En el projecte s’han d’argumentar els fonaments, els objectius, els continguts, la metodologia a utilitzar, el públic objectiu, la temporalització prevista, el sistema d’avaluació i una previsió de pressupost. El document ha de tenir un màxim de 20 folis.

b) En funció de la programació de la Fundació, es determinaran les dates concretes per a dur a terme el projecte educatiu, preferiblement dins el termini d’un any a partir de la comunicació de la concessió de la beca. Per motius de programació interna, els terminis d’execució podran variar, sempre d’acord entre ambdues parts. El becat/a podrà presentar una sol•licitud de pròrroga, l’acceptació de la qual dependrà sempre de les possibilitats de la programació interna de la institució.

c) Les propostes poden tenir com a punt de referència la trajectòria actual dels programes educatius de la Fundació o proposar noves línies d’actuació.

d) La persona premiada es compromet a lliurar una memòria completa del projecte desenvolupat i les conclusions, dins els 6 primers mesos posteriors a la data d’acabament del projecte. Es valorarà la possible transformació del projecte realitzat en material didàctic idoni per a l’Àrea d’Educació.

Beques de formació per a participar en els cursos dels Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró

2 beques obertes a artistes interessats en les tècniques d’estampació i obra seriada per a participar en els cursos que la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca organitza anualment a l’estiu als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró.

Cada beca està dotada amb la matrícula gratuïta a un dels cursos-taller organitzats al llarg de l’any següent, i 1.000 € per a despeses de viatge, allotjament, etc.

1 beca de formació per al Certamen d’Art Gràfic per a Joves Creadors

Des de 1996, la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca col•labora en el Certamen d’Art Gràfic per a Joves Creadors organitzat per la Calcografia Nacional, la Reial Casa de la Moneda, la Fundació CEIM i l’Associació Gremial d’Empresaris d’Arts Gràfiques i Manipulats de Paper de Madrid.

La Fundació aporta una beca de formació a un dels guanyadors del Certamen d’Art Gràfic per a Joves Creadors.

Està dotada amb matrícula gratuïta per a assistir als cursos anuals que s’organitzen als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró i fins i tot 1.000 € per a despeses de viatge, allotjament, etc.
(vegeu www.fundacioncasadelamoneda.org).

Beques de residència en altres centres

1 beca de residència, formació i participació a The Slade School of Fine Arts. University College, Londres.
Dotada amb 3.000 € per a despeses de viatge, allotjament, etc., a més de l’ús d’un estudi i d’accés acordat als tallers i/o a cursos oferts en la Slade (vegeu www.ucl.ac.uk/slade).

1 beca de residència, formació i participació a la Casa de Velázquez de Madrid.
Dotada amb 2.000 € per a despeses de viatge, allotjament, etc., a més de l’allotjament, l’ús d’un estudi i la participació en el seu programa d’activitats durant 3 mesos (vegeu www.casadevelazquez.org).

Requisits específics

a) Els participants han de remetre un document explicatiu del seu currículum (màxim 3 folis), on s’ha d’indicar el motiu de l’opció elegida, les dates proposades, a més d’un dossier fotogràfic de 10 obres com a màxim de la seva producció artística amb l’excepció dels guanyadors del Certamen d’Art Gràfic.

b) Als guardonats se’ls facilitarà el cobrament del 50% de la beca quan s’adquireixi el bitllet d’avió (prèvia presentació d’aquest) i el 50% restant en iniciar-se l’estada.

c) En el termini d’un mes a partir de la data d’acabament de l’estada, la persona guardonada haurà de lliurar una memòria completa del projecte o curs duit a terme, amb una carta on el director del centre o la persona responsable avaluï la feina efectuada.

d) En cas que l’artista realitzi estampacions, la Fundació ha de rebre un exemplar de cadascuna i estudiarà, si ho considera interessant, l’edició o el desenvolupament dels projectes iniciats.

e) En cas que l’artista guardonat no pugui assistir a un curs l’any següent a la concessió de la beca per motius justificats, podrà posposar-se fins el següent any com a màxim.

Comenta