aaaaarte

Array ( [page] => 0 [year] => 2015 [monthnum] => 3 [name] => premi-pilar-juncosa-i-sothebys-deadline-31-de-juliol [category_name] => convocatoria [error] => [m] => [p] => 0 [post_parent] => [subpost] => [subpost_id] => [attachment] => [attachment_id] => 0 [static] => [pagename] => [page_id] => 0 [second] => [minute] => [hour] => [day] => 0 [w] => 0 [tag] => [cat] => [tag_id] => [author] => [author_name] => [feed] => [tb] => [paged] => 0 [meta_key] => [meta_value] => [preview] => [s] => [sentence] => [title] => [fields] => [menu_order] => [embed] => [category__in] => Array ( ) [category__not_in] => Array ( ) [category__and] => Array ( ) [post__in] => Array ( ) [post__not_in] => Array ( ) [post_name__in] => Array ( ) [tag__in] => Array ( ) [tag__not_in] => Array ( ) [tag__and] => Array ( ) [tag_slug__in] => Array ( ) [tag_slug__and] => Array ( ) [post_parent__in] => Array ( ) [post_parent__not_in] => Array ( ) [author__in] => Array ( ) [author__not_in] => Array ( ) [ignore_sticky_posts] => [suppress_filters] => [cache_results] => 1 [update_post_term_cache] => 1 [lazy_load_term_meta] => 1 [update_post_meta_cache] => 1 [post_type] => [posts_per_page] => 420 [nopaging] => [comments_per_page] => 50 [no_found_rows] => [order] => DESC )
  • aaaaarte en Twitter
Domingo, 21.7.2019


Premi Pilar Juncosa i Sothebys / Deadline: 31 de juliol

Por aaaaarte | 14.3.2015

…………………………………………………………………………………
· pdf > Fundació Pilar i Joan Miró
· http://miro.palmademallorca.es
Elvira Cámara. Directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca
C. de Saridakis, 29 – 07015 – Palma de Mallorca (Illes Balears). ESPANYA
…………………………………………………………………………………

PREMI BIENNAL PILAR JUNCOSA I SOTHEBY’S

En aquesta convocatòria, la Fundació Pilar i Joan Miró vol potenciar els projectes artístics vinculats als Tallers d’Obra Gràfica de Joan Miró situats a la possessió del segle XVIII de Son Boter, adequada pel mateix artista per a aprofitar l’ús d’aquests espais com a tallers artístics i que, en l’actualitat, constitueixen un dels trets distintius de la institució.

El nostre objectiu és complementar l’oferta amb intervencions d’altres artistes contemporanis rellevants, deixant constància de la connexió de Joan Miró amb l’ampli espectre de sensibilitats artístiques contemporànies.

La Fundació vol donar suport i promocionar l’artista guardonat i que aquest es beneficiï del prestigi que l’obra de Joan Miró té al món sencer i el reconeixement internacional que això suposa.

Per això, la Fundació proposa una convocatòria de caràcter biennal per al Premi Pilar Juncosa i Sotheby’s, que premiarà la producció d’un projecte artístic relacionat amb l’obra seriada o l’art múltiple en totes les seves possibles manifestacions (escultura, ceràmica, vídeo, fotografia, obra gràfica, etc.) i que pugui desenvolupar-se tot o en part als Tallers d’Obra Gràfica de Miró.

El jurat serà integrat per diferents experts en els àmbits de l’obra seriada: una persona designada per Sotheby’s, un expert aliè a la institució i tres membres de la FPJM, d’entre els quals la Direcció tindrà un vot de qualitat en cas que sigui necessari.

Dotat amb 20.000 €, repartits de la següent forma: 6.000 € com a premi per a l’artista i la resta per a la producció i exhibició del projecte.

Una vegada finalitzat el projecte, l’artista haurà de cedir a la Fundació, en concepte de donació, un exemplar complet del treball efectuat, que passarà a formar part del fons artístic de la col·lecció.

El jurat valorarà les propostes que destaquin per la seva qualitat, capacitat d’experimentació i innovació. També es tindrà en compte la claredat expositiva en la resolució del projecte, la viabilitat econòmica a la producció i la conservació de l’obra.

PRESENTACIÓ I ENTREGA
El termini de presentació de tots els projectes expira el 31 de juliol de 2015.
La documentació es podrà enviar per correu postal o entregar en mà a la Fundació.
En el primer cas, el mata-segells haurà de tenir data anterior o igual a la data d’acabament del termini de presentació. Si s’entrega en persona la data límit serà el mateix dia fins a les 14 h.
S’haurà de lliurar un únic paquet per cada beca a la qual s’opti, amb tota la documentació, dirigit a l’atenció de:

Elvira Cámara. Directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca
C. de Saridakis, 29 – 07015 – Palma de Mallorca (Illes Balears). ESPANYA

Al sobre hauran de constar de forma visible el remitent i l’opció de beca a la qual es presenta.
A la documentació hauran de constar clarament el nom, l’adreça postal i/o l’electrònica, el telèfon i l’opció a la qual es presenta.
El participant rebrà un justificant de recepció per correu electrònic, amb un número de registre.
Els suports admesos per a presentar projectes i dossiers són, a més dels tradicionals (paper, maquetes, fotografia, etc.), CD o DVD, en qualsevol format de programari, Microsoft Office o de lliure lectura (PDF, Shockwave, etc.), encara que s’ha d’enviar la informació primordial del projecte impresa.
No s’admetran projectes que estiguin només en format digital.

JURAT
La Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca nomenarà un jurat qualificat per a la selecció i la concessió del premi i les beques convocats, que es publicarà al web de la Fundació (http://miro.palmademallorca.es).
El president del jurat no tindrà vot.
El jurat podrà declarar deserta la beca i tindrà plena capacitat i poder per a interpretar aquestes Bases.
Els resultats també es publicaran al web de la Fundació i la Fundació comunicarà el seu veredicte per correu electrònic només als guanyadors.
El veredicte s’anunciarà l’11 d’octubre, amb motiu de l’onomàstica de Pilar Juncosa, i serà inapel·lable.

PAGAMENTS
L’execució del projecte es pagarà l’any següent a la concessió.
Es lliuraran 6.000 € bruts en el moment de la concessió del Premi i els 14.000 € restants s’utilitzaran per a les despeses de la producció (materials per a l’edició, execució, exposició, etc.).
A l’import econòmic se li aplicarà el tipus de retenció establerta per cada país.
El/la beneficiari/iària es compromet a fer constar a tota publicació i/o difusió pública del treball obtingut que ha rebut el suport de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca.
En cas d’incompliment total de l’objectiu del premi o de la beca el guardonat haurà de tornar l’import entregat per la Fundació.

Comenta